Vier generaties ambachtelijke poeliers

De geschiedenis van Poeliersbedrijf Hazenbroek is nauw verweven met het ontstaan van het ambacht poelier. De oorsprong van 'de poelier' zoals we die nu kennen, is mede te danken aan overgrootvader Hazenbroek, de eerste van inmiddels 4 generaties poeliers. Oorpronkelijk 'eendepieler' van beroep, richt hij de vakbond voor poeliers en wildhandelaren op en vestigt eind 19e eeuw het poeliersbedijf in Nieuwerkerk aan den IJssel.

overgrootvader

In de jaren 70 verhuist Poeliersbedrijf Hazenbroek naar de Hoeksche Waard. De poelier als ambacht bestaat dan inmiddels al 3 generaties en wordt door Bertus Hazenbroek populair gemaakt. Hij oefent het vak met veel enthousiasme en liefde uit en behaalt het vakdiploma zelfs geblindoekt. Ook organiseert hij bijvoorbeeld de eerste Wild- en gevogelteshow. Deze show wordt zo druk bezocht dat de politie er aan te pas moet komen om het verkeer te regelen.

Mery

Inmiddels is het de beurt aan de vierde generatieen heeft dochter Mery Hazenbroek de fakkel overgenomen. Van kinds af aan heeft zij in het bedrijf geholpen en de fijne kneepjes van het ambachtelijke poelieren geleerd.

Lees verder over de liefhebberij van familie Hazenbroek

Specialiteiten en delicatessen

thumb magret de canard

Bij Hazenbroek zijn we er verzot op. Prestigiueze Franse specialiteiten van de hoogste classificatie, nergens anders in Nederland verkrijgbaar.

Onze specialiteiten