Ons vlees is meer dan biologisch

Biologische voeding is populair. Door de toename van intensieve veehouderij is veel vlees van steeds mindere kwaliteit. Daarom zoeken veel mensen naar alternatieven hiervoor. Het aanbod van biologisch vlees speelt hier op in. Toch is dit modeverschijnsel niet 100% natuurlijk.

Wat veel mensen niet weten, is wanneer vlees een biologisch keurmerk mag dragen. Zo is een bepaalde hoeveelheid antibiotica in biologisch vlees nog steeds toegestaan. Ook het voedsel wat de dieren krijgen voorgeschoteld is vaak nog steeds bewerkt. Dit is een aspect wat mede van invloed is op de kwaliteit van het vlees. Net als de ruimte die de dieren krijgen. Die is bij biologisch vlees nog steeds relatief klein, wat bijdraagt aan een grotere hoeveelheid onverzadigde vetten dan normaal. Maar wat is normaal?

Meer dan biologisch

Bij Poeliersbedrijf Hazenbroek vindt u echt natuurlijk vlees. Biologisch op de manier zoals het vroeger normaal was. Vlees dat afkomstig is van boeren die zelf ook de voeding voor de dieren kweken. Veehouderijen die de dieren alle ruimte geven om op natuurlijke wijze te volgroeien, vrij rond te lopen en hun voeding aan te vullen met wat er in de omgeving in de grond te vinden is. Genoeg voor ieder dier. Dit zorgt dat het vlees natuurlijke vetten bevat. Het levert een heerlijke bijt op met een sublieme structuur. Zacht vlees dat met een beetje peper en zout al heerlijk smaakt.

Probeer het zelf eens uit en kom langs in de winkel voor een kennismaking met 100% natuurlijk vlees.

Vier generaties ambachtelijke poeliers

De geschiedenis van Poeliersbedrijf Hazenbroek is nauw verweven met het ontstaan van het ambacht poelier. De oorsprong van 'de poelier' zoals we die nu kennen, is mede te danken aan overgrootvader Hazenbroek, de eerste van inmiddels 4 generaties poeliers. Oorpronkelijk 'eendepieler' van beroep, richt hij de vakbond voor poeliers en wildhandelaren op en vestigt eind 19e eeuw het poeliersbedijf in Nieuwerkerk aan den IJssel.

overgrootvader

In de jaren 70 verhuist Poeliersbedrijf Hazenbroek naar de Hoeksche Waard. De poelier als ambacht bestaat dan inmiddels al 3 generaties en wordt door Bertus Hazenbroek populair gemaakt. Hij oefent het vak met veel enthousiasme en liefde uit en behaalt het vakdiploma zelfs geblindoekt. Ook organiseert hij bijvoorbeeld de eerste Wild- en gevogelteshow. Deze show wordt zo druk bezocht dat de politie er aan te pas moet komen om het verkeer te regelen.

Mery

Inmiddels is het de beurt aan de vierde generatieen heeft dochter Mery Hazenbroek de fakkel overgenomen. Van kinds af aan heeft zij in het bedrijf geholpen en de fijne kneepjes van het ambachtelijke poelieren geleerd.

Lees verder over de liefhebberij van familie Hazenbroek

Wild, gevogelte en delicatessen

Poeliersbedrijf Hazenbroek staat bekend om de bijzondere kwaliteit van haar wild & gevogelte. Opgericht in 1895 wordt het bedrijf tegenwoordig gerunt door Mery Hazenbroek. Naast wild & gevogelte is Poeliersbedrijf Hazenbroek gespecialiseerd in Franse delicatessen. Uit heel Nederland en zelfs België komen liefhebbers hiervoor naar de winkel. Bijvoorbeeld voor de superieure kwaliteit van producten met het 'Label Rouge', een prestigieus Frans keurmerk en de hoogst mogelijke classificatie voor pluimvee in Frankrijk. Mery en haar medewerkers zijn er zelf ook verzot op.

Gezond en smakelijk

Voeding is belangrijk, niet alleen voor de gezondheid, maar ook voor het plezier. Een goede maaltijd is een genot. Hazenbroek werkt met natuurlijk gefokte dieren die voldoende ruimte en tijd krijgen om op te groeien. Hierdoor wordt het vlees smaakvol, mals en zeer gezond. Bij Poeliersbedrijf Hazenbroek kunt u weer genieten van gezond en smakelijk vlees.

Lees meer over Poeliersbedrijf Hazenbroek